DINER MENU
YAMAYU SANTATSU ANTWERPEN
SUSHI

MORIAWASE
ASSORTIMENT – 8 stuks – 30,00 €
ASSORTIMENT – 12 stuks – 45,00 €
CHIRASHI – bowl met sushi-rijst en rauwe vis – 32,00 €
TEKKADON – bowl met sushi-rijst en tonijn – 35,00 €
SHAKEDON – bowl met sushi-rijst en zalm – 35,00 €
OKOSAMA-SUSHI – kinder sushi – 16,00 €
SUSHI ( NIGIRI ) “à la carte”
TORO – vette tonijn
UNAGI – gegrilde paling
UNI – zeeëgel 5,00 € p.p
MAGURO – tonijn
IKURA – zalmeitjes
HAMACHI – gele staart
HOTATE – St.Jakobsschelp 4,50 € p.p.
SHAKE – zalm
EBI – scampi
TAI – zeebrasem
SUZUKI – zeebaars
AJI – horsmakreel
IKA – inktvis
TAKO – inktvis
TAMAGO – ei 4,00 € p.p.
SUSHI ( MAKI ) – rijstrol met vulling
KAMPYO – Japanse groente – 7,00 €
KAPPA – komkommer – 7,00 €
OSHINKO – gemarineerde rammenas – 7,00 €
TEKKA – tonijn – 8,00 €
SHAKE – zalm – 8,00 €
IKURA – zalmeitjes – 8,00 €
TEMPRA MAKI – gefrituurde scampi– 10,00 €
CALIFORNIA MAKI – omgekeerde rijstrol met avocado – 10,00 €
FUTOMAKI – dikke rijstrol – 15,00 €
Sashimi
Plakjes rauwe vis.

MORIAWASE
ASSORTIMENT – klein – 25,00 €
ASSORTIMENT – groot – 35,00 €
MAGURO – tonijn – 22,00 €
SHAKE – zalm – 22,00 €
AJI-TATAKI – gehakt van horsmakreel – 16,00 €
MAGURO-SHAKE – tonijn-zalm – 22,00 €
SHIROMI-USUZUKURI – assortiment witte vis – 20,00 €
Vis

VIS
SABA-SHIOYAKI – gegrilde makreel – 16,00 €
SHAKE-TERIYAKI – gesauteerde zalm met zoete sojasaus – 18,00 €
MAGURO-TERIYAKI – gesauteerde tonijn met zoete sojasaus – 20,00 €
KAKI-FURAI – gefrituurde oesters met sla – 18,00 €
EBI-FURAI – gepaneerde scampi met sla – 20,00 €
SAKANA-FURAI – gefrituurde vis – 18,00 €
TEMPURA SMALL – gefrituurde scampi, groenten met gember & lichte sojasaus – 12,00 €
TEMPURA LARGE – gefrituurde scampi, groenten met gember & lichte sojasaus – 22,00 €
UNAGI-KABAYAKI – gegrilde paling – 32,00 €
Vlees

VLEES
BUTA-SHOGAYAKI – gesauteerd varkensvlees met gembersaus – 18,00 €
TORI-TERIYAKI – gesauteerde kip met zoete sojasaus – 18,00 €
YAKI-NIKU – gesauteerd rundvlees en groenten met speciale saus – 22,00 €
TONKATSU – gepaneerd varkenslapje met sla – 18,00 €
TORIKATSU – gepaneerde kip met sla – 18,00 €
DON
Rijstkom.

DON – Rijstkom
KATSUDON – gepaneerd varkenslapje op rijst – 20,00 €
UNADON – gegrilde paling op rijst – 34,00 €
CHIRASHI – bowl met sushi-rijst en rauwe vis – 32,00 €
TEKKADON – bowl met sushi-rijst en tonijn – 35,00 €
SHAKEDON – bowl met sushi-rijst en zalm – 35,00 €
NOEDELS

NOEDELS
TEMPURA SOBA – gefrituurde scampi met bruine boekweitnoedels in bouillon – 19,00 €
TEMPURA UDON – gefrituurde scampi met witte noedels in bouillon – 19,00 €
RAMEN – Chinese eiernoedels met groente in bouillon – 19,00 €
ZARUSOBA – koude boekweitnoedels met saus – 15,00 €
HIYASHI CHUKA* – koude Chinese eiernoedels met groente (*alleen in de zomer) – 19,00 €
Speciale gerechten

YOSENABE – Japanse bouillabaise – 30,00 €
SUKINABE – dun gesneden rundvlees met groenten in zoete sojasaus bouillon – 30,00 €
MENU's
MENU SUSHI – 60,00 €
TSUKIDASHI – kleine hapjes
SUIMONO – lichte bouillon
TORI NO TSUKUNE – kippeballetjes
SASHIMI – plakjes rauwe vis
TEMPURA – gefrituurde scampi
SUSHI MORIAWASE – sushi assortiment
DESSERT
MENU YOSENABE – 60,00 €
TSUKIDASHI – kleine hapjes
SUIMONO – lichte bouillon
SASHIMI – plakjes rauwe vis
TEMPURA – gefrituurde scampi
YOSENABE – Japanse bouillabaise
GOHAN – rijst
DESSERT
MENU SUKINABE – 60,00 €
TSUKIDASHI – kleine hapjes
SUIMONO – lichte bouillon
SASHIMI – plakjes rauwe vis
TEMPURA – gefrituurde scampi
SUKINABE – dun gesneden rundvlees met groenten in zoete sojasaus bouillon
GOHAN – rijst
DESSERT
Voorgerechten
Soep, salade, voorgerechten en Nama-Gaki.
SOEP
MISOSHIRU – gebonden soep met tofu – 4,00 €
ASARI MISOSHIRU – gebonden soep met mosselen – 4,50 €
SUIMONO – lichte bouillon – 4,00 €
ASARI SUIMONO – lichte bouillon met mosselen – 4,50 €
SALADE
WAKAME-SU – zeewier en komkommer in lichte azijn-sojadressing – 10,00 €
GEMENGDE GROENE SALADE – 10,00 €
TSUKIDASHI – Voorgerechten
EDAMAME – gezouten sojabonen – 8,00 €
DASHIMAKI – omelet – 8,00 €
YAKITORI – kipsatés – 8,00 €
NASUDENGAKU – gegrilde aubergine met zoete misopasta – 10,00 €
AGEDASHI DOFU – gefrituurde tofu – 12,00 €
TORI-NO-KARAAGE – gefrituurde kip – 12,00 €
IKA-NO-KARAAGE – gefrituurde inktvis – 12,00 €
WAKASAGI KARAAGE – gefrituurde kleine visjes – 12,00 €
HARUMAKI – loempia’s met ponzusaus – 12,00 €
KODAKO – gesauteerde baby octopus met knoflook en sojasaus – 12,00 €
GYOZA – Japanse ravioli – 12,00 €
SHI-TAKE – shi-take champignons gefrituurd met gemalen vis – 12,00 €
GYU-NO-TATKI – licht gebakken entrecote – 14,00 €
IKA-IKURA-AE – inktvis met zalmeitjes – 14,00 €
IKA-UNI-AE – inktvis met zeeëgel – 14,00 €
ASARI NO SAKAMUSHI – tapijtschelpjes gestoomd in sake – 15,00 €
HOTATE no BUTTER-YAKI* – gesauteerde St.Jakobsschelpen met sojasaus (*seizoensgebonden) – 16,00 €
NAMA-GAKI* – verse oesters met ponzusaus (*seizoensgebonden) – 3,00 € p/s
YAMAYU SANTATSU ANTWERPEN
Ossenmarkt 19
Antwerpen 2000
©YAMAYUSANTATSU 2022