DE TRADITIONELE MANIER OM SUSHI TE ETEN.

Kenners gebruiken geen stokjes om een nigiri op te pakken, maar nemen hem met hun handen.
De rijst is niet stevig verpakt – een goede nigiri moet in de mond uit elkaar vallen -…
en stokjes kunnen het breken.

Druk met duim en middelvinger zachtjes op de zijkant van de nigiri;

Steek uw wijsvinger uit naar de bovenkant van de nigiri;

Pak de nigiri op van het houten sushi-plateau (of geta)
en draai hem 180° naar boven door uw wijsvinger te krullen.
Nu ligt de nigiri ondersteboven;

Dip de viskant van de nigiri in de sojasaus.

Een nigiri moet in één hap worden gegeten – de chef verpakt hem in de juiste maat voor elke klant.
Sushi moet onmiddellijk na het serveren worden gegeten, zodat u er op de juiste temperatuur
van kunt genieten.

Om optimaal te genieten van de specifieke smaken van de verschillende soorten vis kunt u tussendoor
gari gember eten. Gari gember is zoet, dun gesneden jonge gember die gemarineerd is in een oplossing… van suiker en azijn. 

                                                                                                              Eet smakelijk!