ONTDEK SAKE.
GENIET VAN SAKE.
Er zijn twee belangrijke soorten Japanse alcoholische dranken: sake en shochu.
Sake is de traditionele rijstwijn van Japan. Hij werd minstens tweeduizend jaar geleden voor het eerst gemaakt. Sindsdien heeft sake een belangrijke rol gespeeld in het leven en de cultuur van Japan.
Van zijn oorsprong als de “drank van de goden” tot zijn status als een van de populairste dranken van het land, is het verhaal van sake vol tradities en gebruiken.

Bestel sake bij uw diner in Santatsu: het brengt de smaak van het eten naar boven en tempert tegelijkertijd de sterke aroma’s van rundvlees en zeevruchten.
U kunt sake zowel warm als koud drinken. Hij is bedoeld om te delen met vrienden en familie.
Volgens de traditie mag iemand nooit zijn eigen sake inschenken; een ander schenkt voor u in, en u doet hetzelfde voor hen!
Geniet ervan!

Shochu is een gedistilleerde drank die meestal wordt gedistilleerd uit gerst, zoete aardappelen of rijst.
U kunt genieten van aardappel shochu, boekweit shochu, rijst shochu, zwarte suiker shochu en meer.
Shochu kan op vele manieren worden gedronken, afhankelijk van het seizoen of de persoonlijke smaak: puur, on the rocks, verdund met water, verdund met heet water, gemengd met oolong-thee of vruchtensap of als chuhai; een mixdrank bestaande uit shochu, frisdrank, ijs en wat smaakstoffen – vaak citroen, grapefruit, appel of ume (pruim).

Shochu is niet alleen lekker, maar ook heel gezond.
Daarom is het tegenwoordig een van de populairste alcoholische dranken in Japan, naast sake en bier.
Zeg nu “Kampai!”, en geniet!
