SANTATSU ANTWERP +32 3 234 09 49
Back to top

YAMAYU SANTATSU ANTWERPEN
JAPANS SUSHI RESTAURANT, SINDS 1988

Wil je ons wat beter leren kennen? Met deze verhalen helpen we je op weg.
Maar natuurlijk kan niets de echte ervaring evenaren, dus we hopen je snel te zien in Santatsu.

Geniet ervan!

Over de chef

Antwerpen, 1988: Mr Kurasawa richt het ondertussen befaamde restaurant Yamayu Santatsu op in hartje Antwerpen. Al meer dan twintig jaar kan men hier terecht voor Japanse topcuisine in een authentiek kader.

Na het behalen van zijn culinair diploma deed hij enkele maanden ervaring op in verscheidene restaurants in Japan en trok vervolgens, op vrij jonge leeftijd, naar Europa. Hij deed verschillende Europese metropolen aan waar hij telkens in de meest gerenommeerde Japanse restaurants werkte.

Toen hij Santatsu opende in de universiteitsbuurt van Antwerpen zijn zijn klanten hem tot daar gevolgd. Ondertussen zijn de kinderen van zijn vaste klanten zelf regelmatige bezoekers geworden; Santatsu is een trefpunt voor verschillende generaties!

Sushi eten op de traditionele manier.

Kenners gebruiken geen eetstokjes om een nigiri op te pakken, maar nemen hem met hun handen. De rijst is niet stevig verpakt - een goede nigiri moet in de mond uit elkaar vallen - en eetstokjes kunnen het breken.

Wat bieden we aan bij Santatsu

In de Japanse keuken hebben we veel verschillende gerechten. Sommige daarvan kent u waarschijnlijk heel goed. Sashimi en verschillende soorten sushi. Maar bij Santatsu hebben we veel meer.

Ontdek sake

Kom meer te weten over sake en shochu, de twee belangrijkste soorten Japanse alcoholische dranken. Kampai!

Ontdek hier binnenkort meer over onze Japanse cultuur

YAMAYU SANTATSU ANTWERPEN
Ossenmarkt 19
Antwerpen 2000

©YAMAYUSANTATSU 2022