YAMAYU SANTATSU ANTWERP
JAPANS SUSHI RESTAURANT, SINDS 1988
Wil je ons wat beter leren kennen? Met deze verhalen helpen we je op weg.
Maar natuurlijk gaat er niets boven de echte ervaring, dus we hopen je snel te zien bij Santatsu Antwerpen.
Veel plezier!
OVER DE CHEF
Kurasawa-san richtte Yamayu Santatsu Antwerpen op in 1988. Al meer dan 20 jaar serveert hij zijn klanten Japanse gerechten van topkwaliteit in een authentieke omgeving.
Als jonge man, enkele maanden na zijn afstuderen aan de culinaire school en het werken in restaurants, verliet hij Japan om Europa te komen verkennen. Hij werkte in de beste Japanse restaurants in verschillende Europese hoofdsteden.
Klanten volgden hem toen hij Santatsu oprichtte in de Antwerpse universiteitswijk. En nu zijn ook hun kinderen vaste gasten geworden – verschillende generaties vinden elkaar bij Santatsu!



HOE EET JE SUSHI?
Kenners gebruiken geen stokjes om een nigiri op te pakken, maar nemen hem met hun handen. De rijst is niet stevig verpakt – een goede nigiri moet in de mond uit elkaar vallen – en stokjes kunnen hem breken.
DIT IS WAT WE SERVEREN BIJ SANTATSU
In de Japanse keuken hebben we veel verschillende gerechten. Sommige ken je waarschijnlijk heel goed. Sashimi en verschillende soorten sushi.


EXPLORE SAKE
Kom meer te weten over sake en shochu, de twee belangrijkste soorten Japanse alcoholische dranken.
Kampai!